Scouts

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Word lid van de scouts en beleef uitdagende avonturen! Samen met je nieuwe vrienden doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert. Ga op kamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen! We hebben opkomst op vrijdag van 19:00 tot 21:00 uur. Kom jij ook?

De scouts van 11 tot en met 15 jaar heten 'scouts'. Scouts zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de bevers (5-7 jaar) en de welpen (7-11) jaar het geval is. Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden.

Heb je zin mee te doen? Je kunt 3 keer gratis komen kijken. Neem hiervoor contact op met de scoutsleiding.

Zelfstandigheid

Naast samenwerking en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat scouts (een deel van) een opkomst leren organiseren. Deze groep scouts wordt op deze manier relatief zelfstandig en de scouts worden voorbereid op de volgende speltak, de explorers, waarin ze zelf activiteiten gaan organiseren. Zo blijven scouts zich steeds verder ontwikkelen, dit heet bij Scouting de 'doorlopende leerlijn'.

Kleding

Klik hier om te zien welke kleding de scouts dragen.